Skip to main content

Over De Ader

De Ader is een initiatief van verschillende organisaties met als doel het samenzijn van de bewoners van Breda te vergroten door samen te dansen.

De Ader is dans door de buurt. Hier zijn we op zoek naar antwoord op de vraag wat het betekent om verbonden te zijn. De Ader loopt dwars door Breda Zuid-West langs de belangrijke pleinen die de verschillende wijken met elkaar verbinden. De Ader is ons podium.

 
 
 
 
 
1
1

We dansen bij De Ader in een sociaal veilige omgeving dicht bij huis en dat biedt voor iedereen kansen om mee te doen.

We ontdekken dat je het samenzijn kunt vergroten door samen te dansen en we delen sterke en intieme levensverhalen. Want na het dansen is het gesprek net wat anders, meer openhartig.

De Ader is inspirerend en uitdagend voor zowel de bewoners, de makers, de studenten en de wijkprofessionals die samen optrekken en van elkaar leren. Kijken naar dans, naar de omgeving, zelf meedoen, creƫren en napraten, geven dynamiek aan de leefomgeving en dragen bij aan de gezondheid. Onderwerpen die hoog op de agenda staan.

Elke dansontmoeting kenmerkt zich op eigen wijze

Betrokkenen gaven hier samen met ons op eigen wijze vorm aan. In een wooncomplex, bij het winkelcentrum op een plein, samen op de film of dansen in het wijkcentrum. Overal zagen we hoe de band tussen bewoner en danser, jong en oud, zich ontwikkelde en hoe het vertrouwen groeide.

En we zijn nog maar net begonnen.

Contact


Dans door de buurt!

Contact ons